domov

   domov  

   natisni  

   zemljevid strani  

   e-pošta  

   kolofon
Recepti
Recepti

Gratiniran ramstek z gobjo skorjo

Sestavine za 4 osebe:

  • 70 dag ram steka (spodnji del govejih reber)

  • sol, poper, ostra gorčica olje za pečenje

  • gobja skorja

  • 14 dag gob šitake

  • 2 šalotki

  • jedilna žlica masla

  • 10 dag govejega mozga

  • 2 jedilni žlici belih drobtin

  • jajce

  • šopek peteršilja

  • sol, zmlet poper


  • Predpriprava:

    Po želji odstranimo z reber maščobo. Peteršilj operemo in drobno sesekljamo; šalotko olupimo in nasekljamo; goveji mozeg narežemo na majhne kocke. Jedilno žlico masla segrejemo, na njem zarumenimo šalotko in dodamo gobe. Koščke mozga posebej v ponvi razpustimo, jih dodamo gobji mešanici in potresemo z drobtinami, da popijejo vso maščobo. Primešamo jajce in peteršilj ter začinimo s soljo in poprom.

    Priprava:

    Meso posolimo, popopramo in z obeh strani popečemo na vročem olju; potem ga damo v primerno ponev in pečemo približno 15 minut v prej ogreti pečici pri 200°C. Med pečenjem meso enkrat obrnemo, nikakor ga ne smemo zalivati z vodo. Na zgornji strani ga nato premažemo z gorčico in obložimo z gobjo maso in gratiniramo pod žarom (ali zelo vročim zgornjim grelcem), da gobja skorja lepo porjavi. Preden meso narežemo, ga pustimo približno 10 minut počivati, da sok ne izteče. Gratiniran ramstek narežemo in serviramo s krompirjevimi medaljoni in poljubno zelenjavo.



    vir: Meso (posebna izdaja revije Dober tek), december 2005, str 30


    zaposlujemo
    zaposlujemo sklop delo

    Smo družba, ki je z nenehnim vlaganjem v tehnologijo, razvoj in posodobitev proizvodnje, postala največja mesnopredelovalna industrija v Sloveniji. K sodelovanju vabimo vse, ki se želijo pridružiti uspešnemu kolektivu in s svojim znanjem ter delom prispevati k realizaciji zastavljenih ciljev.

    ogled prostih delovnih mest...

    novice
    Nagrajenci MDK-jev KRPAN NAGRAJUJE

    Nagradna igra MDK-jev KRPAN NAGRAJUJE od 8.10. do 8.11. 2015





    si.Brand *****