domov

   domov  

   natisni  

   zemljevid strani  

   e-pošta  

   kolofon
Recepti
Recepti

Pleskavice

Pleskavice s sirom

Sestavine za 4-5 oseb:

  • 50 dag govejega plečeta

  • 50 dag svinjskega plečeta

  • 2 dag česna

  • 4 dag čebule

  • sol, poper

  • 20 dag trdega sira


  • Priprava:

    Goveje in svinjsko meso tanko zmeIjemo, ga solimo, popramo, dodamo sesekljan česen in sesekljano čebulo. Dobro premešamo, da dobimo vezavo mesno testo. Najboljše je, da sa čez noč pustimo na hladnem. Naslednji dan mesno testo položimo na delovno površino, ga premešamo, stanjšamo na pol centimetra in izrežemo z okroglim modelom. V sredino samega mesnega testa položimo rezi no sira, ga prekrijemo z drugim mesnim testom ter robove stisnemo. Položimo na žar in počasi pečemo. Zraven postrežemo v lupini pečen krompir in zelenjavo na žaru.

    Pikantne pleskavice

    Sestavine za 4 osebe:

  • 30 dag svinjine (pleče)

  • 50 dag govedine (od stegna ali vratu)

  • ena čebula

  • 4 pekoči feferoni

  • 4 stroki česna

  • sol in poper


  • Priprava:

    Meso narežemo na koščke in zmeljemo v mesoreznici. Dodamo drobno narezane feferone, česen in čebulo. Premesimo z rokami, dovolj je, ko se masa neha lepiti na prste. Dodamo sol in poper in pustimo 3 do 4 ure počivati. Zatem maso še enkrat zmeIjemo, spet premesimo in oblikujemo pleskavice. Med pečenjem jih enkrat obrnemo.



    vir: Jedi z žara (posebna izdaja revije Dober tek), junij 2004, str 25


    zaposlujemo
    zaposlujemo sklop delo

    Smo družba, ki je z nenehnim vlaganjem v tehnologijo, razvoj in posodobitev proizvodnje, postala največja mesnopredelovalna industrija v Sloveniji. K sodelovanju vabimo vse, ki se želijo pridružiti uspešnemu kolektivu in s svojim znanjem ter delom prispevati k realizaciji zastavljenih ciljev.

    ogled prostih delovnih mest...

    novice
    SPOROČILO ZA JAVNOST -Izdelki Mesnin dežele Kranjske so neoporečne kakovosti





    si.Brand *****