domov

   domov  

   natisni  

   zemljevid strani  

   e-pošta  

   kolofon
Recepti
Recepti

Telečji medaljoni s praženimi gobami

Sestavine za 2 osebi:

  • 40 dag telečjega fileja

  • 40 dag raznih gob (lisičke, šampinjoni, ostrigarji)

  • 2 drobni čebuli

  • česnov strok

  • ščepec sesekljanega peteršilja

  • sol in sveže zmlet poper

  • 2 žlički masla

  • olje za pečenje


  • Predpriprava:

    Gobe očistimo in če je potrebno, tudi operemo ter dobro odcedimo. Večje gobe razrežemo na četrtine, manjše pa samo razpolovimo. Čebulo olupimo in drobno narežemo, peteršilj pa drobno sesekljamo. Telečji file razrežemo na štiri meda1jone; začinimo jih s soljo in poprom. Pečico segrejemo na 180°C.

    Priprava:

    Telečje medaljone na obeh staneh popečemo na vročem olju. Nato jih v pečici pečemo približno deset minut do rožnate barve. Gobe stresemo v ponev na vroče maslo. Dodamo peteršilj in čebulo, začinimo s česnom, soljo in poprom ter vse skupaj hitro prepražimo. Telečje medaljone vzamemo iz pečice, počakamo par minut, nato pa s praženimi gobami serviramo na postrežne krožnike.



    vir: Dober tek, št. 10: oktober 2005, str 20


    zaposlujemo
    zaposlujemo sklop delo

    Smo družba, ki je z nenehnim vlaganjem v tehnologijo, razvoj in posodobitev proizvodnje, postala največja mesnopredelovalna industrija v Sloveniji. K sodelovanju vabimo vse, ki se želijo pridružiti uspešnemu kolektivu in s svojim znanjem ter delom prispevati k realizaciji zastavljenih ciljev.

    ogled prostih delovnih mest...

    novice
    SPOROČILO ZA JAVNOST -Izdelki Mesnin dežele Kranjske so neoporečne kakovosti





    si.Brand *****